Veste bună pentru ofițerii SRI din Olt: Informația este foarte proaspătă

Sediul SRI Olt

Ministerul Sănătății a recomandat Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt ca o parte din cantitatea de vaccin gripal primită pentru vaccinarea gratuită a unor grupe de populație să ajungă la Serviciul Român de Informații (SRI) Olt, pentru vaccinarea ofițerilor acestei structuri. O altă parte trebuie să ajungă la structurile locale ale Ministerului Afacerilor Interne.

În data de 06.12.2017, orele 1400, firma S.C.”Farmexpert” S.A., delegată de Ministerul Sănătății, a livrat către Direcția de Sănătate Publică Olt o cantitate de 17.615 doze de vaccin gripal, respectiv INFLUVAC, se arată într-o informare a DSP Olt.

„Conform recomandărilor Ministerului Sănătății, o cantitate de 100 de doze vor fi repartizate M.A.I., 30 de doze către S.R.I. și 17.485 doze către unitățile sanitare cu paturi și medicină de familie”, se precizează în comunicatul DSP.

Până la această dată, Direcția de Sănătate Publică Olt a repartizat, scriptic, cantitatea de care urmează a beneficia pacienții din listele medicilor de familie.

„După recepția în Depozitul Antiepidemic al D.S.P-Olt s-a transmis e-mail de informare/ înștiințare, către unitățile vaccinatoare, că începând cu dată de 07.12.2017 să se prezinte la unitatea noastră – Compartimentul de Supraveghere și Control Boli Transmisibile pentru ridicarea dozelor repartizate, cu respectarea managementul lanțului de frig”, a mai transmis DSP Olt.

Cantitatea primită în această tranșă acoperă un procent de aproximativ 60% din necesarul estimat, care se referă exclusiv la persoanele din grupele populaționale la risc, care acceptă  vaccinarea antigripală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here