Informație importantă în prag de Crăciun: Adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Ce nu știu românii

Într-o vreme în care mulți „specialiști” vorbesc despre carnea de porc ca despre un aliment deloc potrivit în comparație cu alte soirul de carne, renumitul nutriționist Mihaela Bilic, medicul vedetelor, a făcut câteva precizări în legătură cu acest aliment, informează Adevărul.

Medicul Mihaela Bilic ne asigură că putem mânca liniştiţi carne de porc, sarmale, piftie, chiar şi câteva feliuţe de slăninuţă, atât timp cât suntem cumpătaţi. Ea desfiinţează miturile legate de carnea de porc, spunând că nu există niciun argument pentru care aceasta nu ar trebui inclusă în alimentaţia copiilor.

Potrivit nutriționistului, carnea de porc este preferabilă celei de vită, chiar și la vârste foarte mici. ”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul, de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba, dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc”, spune dr. Mihaela Bilic, potrivit adevarul.ro.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, spune medicul.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here