Klaus Iohannis, atac subtil la Putere de Ziua Constituției

Președintele Klaus Iohannis face apel la instituțiile statului să respecte Legea Frundamentală nu doar în litera, ci și în spiritul ei. Șeful statului a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 8 decembrie, ziua Constituției României. 

Într-un comunicat publicat pe site-ul Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis subliniază că ”promovarea statului de drept și a independenței justiției, lupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate”.

„În orice democrație, Constituția este expresia cea mai înaltă a valorilor unei națiuni și asigură acea legătură de încredere între cetățeni și instituțiile statului, esențială pentru dezvoltarea solidă și durabilă a oricărei societăți.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a cărei adoptare prin referendum sărbătorim astăzi 26 de ani, românii se dovedesc mai uniți ca niciodată în jurul unor principii fundamentale, pentru a căror respectare militează activ, fără a mai accepta niciun pas înapoi. Promovarea statului de drept și a independenței justiției, lupta împotriva corupției, asigurarea integrității în funcțiile și demnitățile publice sunt valori constituționale care nu pot fi negociate, îngrădite sau eliminate.

Ca Președinte al României, în temeiul atribuțiilor de a veghea la respectarea Constituției, îndemn toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale, condiție indispensabilă pentru buna guvernare a societății românești”, se arată în mesajul președintelui.

Coincidență sau nu, în același timp cu mesajul transmis de Klaus Iohannis, reprezentanții Ambasadei SUA la București publicau pe Facebook un avertisment tot în ceea ce privește corupția.

„Corupţia este cel mai mare obstacol în calea dezvoltării economice şi sociale. Anual, în lume, se plăteşte mită de 1 trilion de dolari şi se fură prin acte de corupţie circa 2,6 trilioane de dolari. – UNODC – United Nations Office on Drugs and Crime”, a transmis Ambasada SUA.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here