Alexandru Arşinel a fost OPERAT! Medicii, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Adus duminică la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Universitar, acuzând dureri toracice, actorul Alexandru Arșinel a fost supus în cursul zilei de luni unei intervenții chirurgicale.

Medicii anunţă că i-au montat lui Alexandru Arșinel un stent pe cord, intervenţie ce a durat aproximativ 30 de minute și s-a terminat cu bine.

Doctorii susţin că starea actorului este foarte bună, urmând a fi externat peste câteva zile, scrie Mediafax.

Iniţial, actorul a fost supus unor analize medical, fiind internat la Secţia de cardiologie a spitalului Universitar.

“Astăzi a fost spus unei coronarografii în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioră inimii. Starea domniei ale este acum favorabilă, este conştient, cooperant, stabil hemondinamic, respirator, mănâncă, este foarte bine. (..) Procedură nu durează mai mult de 30-40 de minute, în cazul domnului Arşinel a fost de 30 de minute, fără complicaţii.
Procedură presupune introducerea unui cateter pe artera femurală, acesta este însoţit de un balonaşe care se deschide fix în zona stenozată şi permite revascularizarea muşchiului cardiac. (..) Să spunem că era înfundată artera respectivă şi sângele nu mai ajungea la cord în proporţii optime, ci numai într-un procent de la 30%”, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar Bucureşti.

“Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă dumnealui are şi alte afecţiuni: un diabet zaharat, care nu este controlat cu insulină ci cu antibiotice orale, şi o hipertensiune. Toate acestea, coroborate, au dus la depunerea unor cristale de colesterol pe artera respectivă. În câteva zile va putea fi externat, în funcţie de evoluţia post-procedurală. Cred că în două- trei zile o să poată să fie externat. Colegii mei din Secţia de cardiologie vor decide acest lucru”, a mai spus medicul.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here