PROTEST spontan la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi la AJPIS Olt

Mai mulți angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt şi Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) au protestat, miercuri dimineață, pe scările imobilului care găzduiește cele două instituții pentru a-şi manifesta nemulţumirile legate de nivelul de salarizare prea mic în raport cu volumul de muncă.

Funcționarii au protestat circa o oră, purtând în mâini pancarte cu textul „Vrem salarii decente”.

Protestul nu a fost unul organizat, ci o manifestare spontană. O parte dintre funcționarii celor două instituții a rămas să asigure funcționarea acestora. Protestele nu se vor opri până când cel puțin o parte din doleanțele lor nu vor fi rezolvate.

„Vom protesta şi mâine, de fapt vom protesta până când unele dintre doleanţele noastre se vor concretiza. Avem salariile cele mai mici din Ministerul Muncii, sunt cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. Vrem să fie legea salarizării unitare, fără discrepanţele care sunt la acest moment”, a declarat, pentru gazetanoua.ro, Daniel Ghiţă, inspector în cadrul ITM Olt.

Protestatarilor de la ITM le vor fi opriți, cel mai probabil, banii pe ora în care nu au muncit. Cel puțin așa a declarat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu.

În același imobil funcționează și Casa Județeană de Pensii, însă cei care lucrează aici nu s-au solidarizat cu cei nemulțumiți din celelalte două instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here