Protest față de legile justiției. Mii de oameni în stradă

Proteste în București și în țară faţă de legile justiţiei şi amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute mâine, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache. Mii de oameni au ieșit în stradă.

ACTUALIZARE 21-50. Protestul s-a încheiat.

ACTUALIZARE 21.00. Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei București, a explicat de ce protestatarii nu au fost lăsați să ajungă în fața Parlamentului.

În momentul în care au ajuns protestatarii la Palatul Parlamentului, colegii mei i-au redirecționat către zona Parcului Izvor, pe trotuarul, pentru a nu permite blocarea Bulevardului Națiunile Unite și a Bulevardului Libertății. Nu s-a permis pătrunderea lor pe partea cu obiectivul, cu Palatul Parlamentului, pe acel trotuar, pentru că este un obiectiv cu pază militară, un obiectiv de importanță deosebită și nu sunt permise astfel de manifestații în imediata apropiere. Tocmai de aceea s-au direcționat protestatarii spre Parcul Izvor, prin acele panouri de protecție.

În ceea ce privește incidentele din timpul marșului de la Piața Victoriei spre Palatul Parlamentului, Enache a spus că a fost vorba de „mici tensiuni”, după ce jandarmii au încercat să-i direcționeze pe oameni pe trotuar, pentru a nu împiedica circulația. Nu au reușit acest lucru, așa că traficul a fost oprit pe Calea Victoriei.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here