Polițiști ATACAȚI pe strada Grădiște din Slatina/Un om al legii, RĂNIT în urma loviturilor primite/Amănunte INCREDIBILE

Un echipaj de Poliție din Slatina a pățit-o, în urmă cu o săptămână, când, urmărind un autoturism care nu a oprit la semnalele oamenilor legii și care a pătruns pe strada Grădiște, unde cei care care se aflau în mașină au încercat să se facă nevăzuți cu ajutorul unei mulțimi de romi care au umplut strada. Opriți din urmărire de mulțime, polițiștii au fost ulterior atacați de cei care fuseseră în mașina fugară, unul dintre oamenii legii fiind rănit în două rânduri de bărbații recalcitranți. Aceștia, Ionuț Mangîru și Traian Mangîru, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de ultraj.

Totul s-a petrecut în 13 decembrie, când mai mulţi agenţi de poliţie rutieri executau misiuni pe linie de circulaţie pe raza municipiului Slatina.  În jurul orelor 18:30, o autospecială de poliţie aflată în misiune a fost acroşată de un alt autovehicul care nu a oprit după aceea, continuându-şi deplasarea spre partea de jos a oraşului. Echipajul respectiv a comunicat prin staţia de emisie-recepţie acest eveniment, motiv pentru care un alt echipaj, format din doi agenți, (agent şef C.M.D. şi agent principal B.M.M.), a organizat un filtru în partea de jos a oraşului, în scopul identificării autovehiculului fugar.

La un moment dat, cei doi agenţi au observat un autovehicul care corespundea descrierii şi au pornit în urmărirea acestuia. Șoferul, care ulterior s-a descoperit că era băut și însoțit de un pasager, a pătruns pe strada Grădiște unde a apărut o mulțime de cetățeni care au lăsat autoturismul urmărit să treacă, blocând autospeciala poliției.

„După ce inculpaţii au coborât, în autovehicul s-a urcat o altă persoană din grup, rămasă neidentificată şi a continuat deplasarea cu autovehiculul respectiv, pentru a-l ascunde şi îngreuna cercetările organelor de poliţie.

Inculpatul M.T s-a deplasat pe partea stângă a autospecialei, la geamul portierei stânga-faţă, ameninţând cu moartea organele de poliţie şi adresând injurii. Inculpatul M.I. s-a deplasat pe partea dreaptă a autospecialei, unde se afla partea civilă Agent Şef C.M.D., care avea mâna dreaptă pe pistol și mâna stângă pe lateralul uşii, solicitându-i inculpatului să elibereze calea de acces. În acel moment inculpatul M.I. a lovit cu mâinile puternic în portiera dreapta-faţă prinzându-i persoanei vătămate mâna stângă între caroserie şi portieră, aceasta suferind leziuni traumatice”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, care cercetează cazul.

Polițistul agresat s-a urcat în autovehicul şi a aşteptat sosirea întăririlor, care fuseseră solicitate anterior. În acest interval de timp, Ionuț Mangîru a continuat să adreseze ameninţări cu moartea faţă de organele de poliţie. La vederea mai multor echipaje de poliţie şi jandarmerie chemate în ajutor mulţimea prezentă în stradă s-a dispersat, iar cei doi polițiști agresați au pornit în căutarea autovehiculului dispărut, fiind descoperit pe un drum neasfaltat, acoperit cu pături.

Întors pe strada Grădiște, polițistul rănit la mână a fost încă o dată agresat de unul dintre cei doi bărbați recalcitranți, fiind, din nou, rănit. Omul legii a avut nevoie de câteva zile de îngrijiri medicale pentru refacere.

„Ulterior, echipajul s-a întors pe strada Grădişte, unde fusese anunţat că a fost identificat inculpatul M.T. În momentul în care partea civilă Agent Şef C.M.D a coborât din autospecială, iar în fugă a început deplasarea către el, inculpatul M.I., care l-a apucat de gulerul de la geacă şi l-a lovit în zona coastelor. Din certificatul medico-legal nr. 1145/A2 rezultă că partea civilă Agent Şef C.M.D a suferit traumatism mână stângă falangă şi traumatism hemitorace dreapta, necesitând 5-6 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Cei doi inculpați au fost prezentați, vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina, care a dispus arestarea preventivă a celor doi pe o perioadă de 30 de zile. Inculpații sunt acum cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here