MAREA ELIBERARE a lui Tudorel Toader: Peste o treime din pușcăriașii ieșiți în baza legii au recidivat și s-au întors după gratii

Legea recursului în compensatoriu a ministrului Tudorel Toader a adus un grav pericol social pentru români. Sindicaliștii din administrația penitenicarelor atrag atenția că de două luni de când a intrat în vigoare această lege peste 1.000 de deținuți au ieșit și apoi au revenit după gratii.

“Conform site-ului ANP, numarul detinutilor din penitenciare a scazut in ultimele 2 luni de la 25.798 (19 octombrie 2017) la 23.693 (19 decembrie 2017). Avem, deci, cu 2.105 mai putini detinuti in penitenciare.

Ieri (luni) ANP a comunicat si cifrele legate de beneficiarii recursului compensatoriu (sursa). 833 de detinuti s-au liberat la termen, 2.297 de alti beneficiari au fost liberati conditionat. In total, 3.130 de beneficiari ai recursului compensatoriu.

Ceea ce inseamna ca 1.025 detinuti au intrat sau reintrat in aceasta perioada in penitenciare, peste 60% dintre acestia fiind recidivisti sau cu antecedente penale. Toti vor primi in continuare de acest beneficiu de 5 zile considerate ca executate la 30 de zile de detentie.

O intrebare se impune: Conteaza pentru ministrul Justitiei si coalitia de guvernare pe care o reprezinta cate victime au facut cei 2.105 de noi detinuti? Estimam ca vor fi peste 5.000 de beneficiari ai recursului compensatoriu care se reintorc in penitenciare in primele 12 luni de aplicare. Cine raspunde?!”, a avertizat Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here