Deputat PNL, oaspete de multe ori al liberalilor din Olt, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a deputatului Mihai Voicu, fost vicepreședinte la nivel național al liberalilor. Acesta este acuzat că ar fi pretins bani de la membri de partid pentru a-i pune pe locuri eligibile în campaniile electorale din 2012.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Dan Lucian Mogoș, fost secretar general al PNL Dolj, Constantin Cosmin Enea, fost vicepreședinte al PNL Dolj și SC Coliseum SA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în perioada ianuarie – aprilie 2012, „inculpatul Voicu Mihai Alexandru, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte al aceleiași formațiuni politice la nivel național, beneficiind de ajutorul inculpatului Mogoș Dan Lucian Ștefan, și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent teritorial criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida de pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plata unor contribuții individuale”.

Concret, „donațiile” respective condiționau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică.

Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei.
Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiți la achiziționarea de materiale promoționale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012.

Din această sumă, în realitate au fost folosiți în scopul menționat mai sus doar 24.873 lei, „restul fiind însușiți de inculpatul Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA”.

În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpaților SC Coliseum SA, Constantin Cosmin Enea și Mihai Alexandru Voicu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here