Proiect de lege: Parlamentar, doar cu acordul psihologului

Numeroasele certuri și jigniri aruncate de parlamentari în ultimele ședințe l-au determinat pe un deputat PNL să vină cu un proiect de lege cel puțin interesant. Acesta prevede ca, la depunerea candidaturii, aspirantul la funcţia de parlamentar să vină şi cu avizul psihologic!

”În Parlamentul României se foloseşte un limbaj injurios şi se procedează mai rău ca într-un spital de psihiatrie uneori. Avem nevoie de astfel de avize psihologice”, a declarat Pavel Popescu, citat de Digi24.

În opinia liberalului, o astfel de procedură va asigura cetăţenii că ofensele stau departe de dezbaterile din Legislativ.

Popescu a venit cu această idee mai ales după scandalurile care au avut loc în Parlament, în timpul dezbaterilor care au dus la modificarea Legilor Justiției. Discuţia dintre deputatul PSD Şerban Nicolae și deputata USR Cosette Chichirău reprezintă doar un exemplu:

Șerban Nicolae: Dumneavoastră sunteți atât de proastă, încât e incredibil ce spuneți. Ia demonstrați-mi că am fost șofer?

Cosette Chichirău: Avem poze.

Șerban Nicolae: Poze? CV-ul e în poze? Eu am o poză în care dumneavoastră faceți sex anal. Acuma ce să facem?

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa și senatorul PMP Corneliu Bichineţ au fost personaje centrale într-un alt ”spectacol”:

Nicolae Bacalbaşa: Dă cu labele, vezi că faci fractură! Vezi domnișoară că faci fractură și dup-aia nu mai poți să votezi. Violuri și discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul.

Corneliu Bichineţ: Ați trecut de multe ori stimate domnule scriitor prin județul Vaslui și nu v-a stricat nimeni rozeta!

Proiectul care condiţionează candidatura de avizul psihologic abia a fost depus la Senat, mai precizează Digi24.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here