Concentrări MASIVE de jandarmi, polițiști și pompieri în 4 localități din Olt

În ultima zi a anului, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor asigura ordinea și liniștea publică la manifestările cu public numeros ocazionate de petrecerea în aer liber a Revelionului, în municipiile Slatina și Caracal, cât și în localitățile Corabia și Movileni.

Jandarmii vor fi sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Poliției Locale Slatina și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, care vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal din zonele unde sunt organizate aceste manifestări și pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

Jandarmii olteni vor patrula și în sistem integrat fiind constituite patrule mixte și patrule de jandarmi, care vor interveni la solicitările primite prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Acțiunile vor avea un caracter preponderent preventiv și vor viza asigurarea unui climat civilizat, necesar desfășurării evenimentelor organizate la nivelul localităților, depistarea și sanționarea celor care comit fapte antisociale, precum și respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale și distracție pe bază de amestecuri pirotehnice.

Jandarmeria Olt sfătuieşte persoanele care vor participa la manifestările destinate petrecerii Revelionului să respecte câteva măsuri de siguranţă. Astfel, cei care vor fi prezenţi în zonele publice de desfăşurare a petrecerilor sunt rugaţi să nu aducă la spectacole artificii, petarde, să nu arunce cu obiecte către scene, să nu forţeze cordoanele de ordine, să nu depăşească limitele decenţei în manifestările comportamentale, să acorde sprijin forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi să ţină cont că manifestările obscene şi cele contra bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.          

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here