Liviu Dragnea, candidatul PSD în alegerile prezidenţiale din 2019: Scenariu exploziv al unui cunoscut analist

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat joi că la următorul Congres PSD se va pune în discuţie alegerea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale din 2019.

„Să ştiţi că e şi dorinţa mea, şi a altor colegi să ne definim până în primăvară prezidenţiabilul, să îl apărăm cu dinţii pentru că va fi atacat de statul paralel. Colegii din ţară vor să-l vadă pe cel care se va lupta cu Iohannis peste 1 an şi 9 luni”, a anunţat Ştefănescu.

Analistul politic Bogdan Chirieac a lăudat această mişcare a PSD, afirmând că este corect ca să îşi definească candidatul din timp, dar el nu ştie dacă social-democratul ales va fi şi cel care câştigă alegerile.

„Eu cred că este corect și fair-play din partea PSD să-și anunțe cu doi ani înainte candidatul la președinție. Mi se pare un lucru bun.

Eu nu știu dacă PSD va obține președinția României în 2019, dar cu siguranță PSD va intra în turul 2. Cu siguranță se va întâmpla acest lucru. Mi se pare în regulă și chiar merită salutată deschiderea PSD-ului față de electoratul din România. Vor veni cu un candidat la președinție”, a precizat analistul, conform DCNews.

Bogdan Chirieac a avansat şi un nume pe care îl consideră a fi candidatul PSD, nimeni altul decât preşedintele partidului Liviu Dragnea.

„Probabil candidatul la președinție va fi domnul Liviu Dragnea. Acum înțeleg și atacurile furibunde dintr-o parte a presei la adresa sa. Probabil că ideea cu Congresul și candidatul la președinție exista de multă vreme și ajunsese deja în atenția statului paralel”, a explicat Bogdan Chirieac

Cât despre dosarul Tel Drum în care este cercetat liderul PSD, analistul consideră că nu va conta în alegeri, pe model asemănător cu dosarul Flota a lui Băsescu sau procesul de incompatibilitate a lui Iohannis.

„Și în 2004, domnul Traian Băsescu avea faimosul dosar Flota. El a fost închis a doua zi după ce a fost numit președinte. În 2014, actualul președinte Klaus Iohannis avea și el în instanță un proces de incompatibilitate. Nu s-a mai întâmplat nimic, a fost închis imediat. În 2019, Liviu Dragnea va candida probabil la președinție tot cu dosare penale. Dacă va câștiga președinția în 2020 toate aceste dosare se vor închide ca și cum nu ar fi fost”, a concluzionat Bogdan Chirieac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here