Medic celebru, amendat pentru declarații DISCRIMINATORII la adresa persoanelor gay/FOTO

Cunoscutul neorochirurg Leon Dănăilă, senator al Partidului Național Liberal, a fost amendat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu suma de 2.000 de lei, pentru declarațiile sale discriminatorii la adresa comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) din România.

Decizia a fost remisă Asociei MozaiQ. Potrivit Acesteia, CNCD citează în decizia sa prevederile OUG 137/2000 prin care se consideră contravenție orice caracter manifestat public care vizează atingerea demnității umane ori crearea unei atmosfere ostile, de intimidare, degradante, umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane sau a unui grup legat de apartenența acestora la o anumită orientare sexuală. ”Conform CNCD, pentru ca o faptă să constituie discriminare și să fie sancționată, trebuie să existe cumulativ următoarele condiții: existența unui tratament diferențiat manifestat prin excludere, existența unui criteriu de discriminare (orientarea sexuală), scopul faptei să fie restrângerea sau înlăturarea recunoașterii unor drepturi, iar tratamentul diferențiat să nu fie justificat obiectiv ca având un scop legitim”, se arată întru-un comunicat al Asociației MozaiQ.

Colegiul Director al CNCD “constată că afirmația [domnului Dănăilă] a fost făcută în public (…) și a vizat atingerea demnității; afirmațiile sunt de natură să creeze o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petenților pe criteriul orientării sexuale” (Hot. 656/15.11.2017, pg. 3-4).Colegiul Director al CNCD a hotărât aplicarea unei sancțiuni sub forma unei amenzi în cuantum de 2.000 de lei și a recomandat senatorului Dănăilă “să evite pe viitor producerea unor fapte de discriminare” (Hot. 656/15.11.2017, pg. 4).

Asociația a depus plângere la CNCD pe data de 17 martie 2017, pentru declarațiile homofobe ale senatorului PNL Leon Dănăilă. “Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim! Sodoma şi Gomora. Doamne fereşte! E un regres, totuşi, al speciei umane”, a firmat Leon Dănăilă.

Leon Dănăilă (Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro)

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here