De Bobotează și Sfântul Ion, Oltul a devenit județul violențelor: o crimă și două tentative de omor

În perioadele în care tot creștinul ar trebui să își caute liniștea sufletească și bucuria în familie, precum zilele de Bobotează și Sfântul Ion, județul Olt a fost zguduit de violențe la care într-o asemenea perioadă nu se așteaptă nimeni: o crimă și două tentative de omor.

Cel mai recent caz mediatizat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este cel al unui bărbat din localitatea Fărcașele, care în ziua de Sfântul Ion, chiar la petrecerea unei onomastici, și-a înjunghiat de mai multe ori cu cuțitul un consătean. Bărbatul a fost reținut și urmează să fie prezentat unei instanțe cu propunerea de arestare preventivă.

„În seara zilei 8.01.2018, procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de violenţă, au dispus reţinerea, pentru o durată de 24 ore, începând cu ora 19:00, faţă de o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 31 de ani, din com. Fărcaşele, jud. Olt, ca urmare a săvârşirii infracţiunii de tentativă de  omor.

În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 07/08.01.2018, pe fondul consumului excesiv de alcool şi al unor discuţii contradictorii, suspectul M.I. a aplicat un număr de trei lovituri cu un cuţit, tip briceag, victimei H.N., în zona abdominală şi a antebraţului stâng, cauzându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale, cu menţiunea că plaga de la nivelul antebraţului stâng este considerată leziune de apărare”, se arată într-un comunicat al Parchetului Olt.

În cursul zilei de astăzi, procurorii vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt arestarea preventivă a inculpatului, pentru o durată de 30 de zile.

Tot de Sfântul Ion, un caz similar s-a petrecut în comuna Vîlcele, unde un tată și fiul său l-au rănit grav pe un vecin. În vreme ce tatăl l-a înţepat, în mod repetat, cu o ţepuşă pentru paie, pe vecin, fiul bărbatului a lovit victima cu un topor. Cei doi inculpați au fost reținuți, iar, luni, Tribunalul Olt a dispus arestarea preventivă a celor doi pentru o perioadă de 30 de zile.

Cu două zile înainte, în ajun de Bobotează, o crimă oribilă s-a consumat în comuna Grojdibodu, unde un bărbat de 45 de ani și-a măcelărit socrul, în vârstă de 69 de ani, lovindu-l în repetate rânduri cu un cuțit.

Autorul crimei a fost, de asemenea, arestat preventiv, fiind cercetat pentru fapta sa de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here