Alarmă de la Jandarmeria Olt: NU achiziționați pește la colț de stradă!

Jandarmii din Olt ne recomandă să nu achiziționăm pește, icre ori produse din pește care nu îndeplinesc condițiile legale de comercializare și să sesizăm autoritățile atunci când observăm un astfel de comerț la colț de stradă. Asta după ce jandarmii au depistat un alt caz în care astfel de produse erau prezentate spre vânzare în afara legii, fără ca produsele respective să fie însoțite de documente care să ateste siguranță alimentară.

Jandarmii olteni au depistat, marți, un bărbat de 32 de ani din municipiul Caracal în timp ce oferea spre comercializare 20 kilograme de peşte proaspăt din specia „caras”, de diferite dimensiuni, fără a deţine documente legale.

Persoana în cauză a fost depistată pe strada Vornicul Ureche, din municipiul Caracal.

„Jandarmii au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, transport și comercializare, fără documene legale, a peștelui, faptă prevăzută şi pedepsită de Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Recomandăm cetățenilor să nu achiziționeze pește, icre ori produse din pește care nu îndeplinesc condițiile legale de comercializare și să sesizeze autoritățile atunci când observă astfel de fapte”, se rată într-un comunicat de presă al Jandarmerie Olt, sublocotenent Claudia Niță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here