Poliţistul-pedofil va beneficia de legea „MARII ELIBERĂRI”, promovate de Guvern

Marea eliberare din închisori făcută de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prin proiect de lege asumat de Guvern îl va ajuta pe poliţistul-pedofil să scape de o parte din sentinţa pe care o va primi pentru faptele de pedofilie comise.

Acest lucru vine după ce în legea recursului compensatoriu nu s-a introdus nicio prevedere privind recidiviştii sau cei care comit fapte de agresiune sexuală, iar aceştia, la fel care restul deţinuţilor, beneficiază de zile bonus pentru fiecare zi petrecută după gratii în condiţii considerate improprii.

Acest proiect de lege a fost adoptat chiar de către Guvern, în ciuda faptului că premierul Tudose, acum, a ieşit cu declaraţii dure în care preciza că „pedeapsa cu moartea este puţin” pentru astfel de infracţiuni.

„Aici sunt eu mai neeuropean. Probabil că o să mă coste. Mie mi se pare şi pedeapsa cu moartea puţin pentru cel care nenoroceşte o viaţă. Mai grav este şi când afli că e recidivist. Înţeleg că politica mondială e împotriva injecţiei letale, dar nu ştiu de ce trebuie să plătim noi. După 3 la 10 ani e iar în parc şi o ia de la capăt”, afirma premierul, miercuri seară.

În plus, experţii atrag atenţia că pedepsele pentru infracţiunile sexuale, mai ales cele comise asupra copiilor, sunt mici, iar agresorii, dacă sunt prinşi şi condamnaţi, ies prea repede din închisoare.

„Pedeapsa pentru agresiune sexuală, este de la 3 la 10 ani de închisoare, cu circumstanţe agravante în cazul în care victima este minoră. Din păcate, pedepsele pentru astfel de fapte sunt prea mici. Ar trebui să fie similare celor de la omor, pentru că aceşti indivizi distrug viaţa unor copii, le ucid viitorul. Multe dintre victime sunt afectate pe viaţă în urma traumelor suferite. Sunt copii care au ajuns să aibă, la rândul lor, deviaţii comportamentale sexuale, sociale, oameni cărora li s-a schimbat viaţa prin astfel de agresiuni”, a explicat, pentru adevărul.ro, expertul criminolog Dan Antonescu.

De la intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, aproape 1.000 de deţinuţi au fost puşi în libertate, iar în cazul a altor 2.800 de deţinuţi instanţele au admis liberarea condiţionată, în baza aceleiaşi legi.

Poliţistul Eugen Stan a fost arestat preventiv după ce a fost filmat în timp ce agresa sexual doi minori într-un lift al unui bloc din Drumul Taberei. Acesta a mai recunoscut şi alte fapte de pedofilie comise în trecut, şi rămâne suspect şi în alte dosare aflate până în prezent cu autor necunoscut.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here