Pietonii din Slatina, la fel de indisciplinați în trafic ca șoferii. Iată DOVADA/FOTO+VIDEO

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Slatina au acționat, vineri, pe raza localității pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Acțiunea a vizat și prevenirea și combaterea abaterilor săvârșite de pietoni. Ei bine, aproape jumătate dintre amenzile aplicate au fost pentru încălcarea legii de către pietoni. Unii dintre ei nu își pun viața în pericol traversând strada prin loc nepermis, printre autoturismele aflate în trafic, doar lor, ci și copiilor cu care se aventurează, ținându-i de mână, în astfel de aventuri.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, dintre încălcările de legii constatate 46 fiind săvârșite de pietoni.

OLT-ALERT a participat la o parte dintre aceste acțiuni.

În jurul prânzului, deși se circula bară la bară pe strada Libertății, în vecinătatea intersecției cu b-dul AI Cuza o bătrânică „vâna” o cărare printre autoturisme pentru a traversa strada prin loc nepermis, deși trecerea de pietoni se afla la numai 20 de metri. La un moment dat, i-a văzut pe oamenii legii care se îndreptau spre ea și a renunțat repede.

 

Totuși, un polițist i-a atras atenția că, pentru sănătatea sa, să încerce să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni. Bătrânica i-a mulțumit și a promis să urmeze sfatul omului legii.

La doar câteva minute, un bărbat de circa 40 de ani a ales să facă slalom printre autoturisme, tot pe strada Libertății și tot în apropierea unei „zebre”. Acesta a fost amendat.

Prin același loc, în apropierea Poștei, o femeie a traversat strada printre mașini, ținând de mână o fetiță căreia i-a pus viața în pericol. Și aceasta a fost amendată de polițiști.

 

•••

Polițiștii au constatat și o infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au reținut 13 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public.

„Reamintim conducătorilor auto faptul că neacordarea priorității de trecere pietonilor se sancționează cu amendă contravențională de la 580 de lei, iar ca sancțiune complementară se reține permisul de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 30 de zile.  În ceea ce privește traversarea neregulamentară de către pietoni, sancțiunea contravențională minimă este amenda în valoare de 290  de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Întrucât la nivelul municipiului Slatina, principalele cauze generatoare de accidente cu victime le reprezintă neacordarea de prioritate de trecere pietonilor și traversarea neregulamentară a pietonilor, polițiștii vor continua să acționeze pe această linie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here