Om de afaceri din Olt, sub control judiciar pentru evaziune fiscală după perchezițiile de marți

Administratorul firmei din Potcoava vizat de ancheta în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice efectuat, marți, 17 percheziții în București și în șase județe din țară, Ion Toma, a fost pus sub control judiciar și este cercetat pentru evaziune fiscală.

În urma descinderilor, nu mai puțin de 14 persoane au fost aduse la IPJ Olt pentru audieri. În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat mai multe documente de evidentă contabilă în vederea continuării cercetărilor.

„A fost aplicat un sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile până la concurenta sumei de 500.000 lei. Împotriva bărbatului a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

70 de polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat, marți, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, 17 percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală din municipiul București și din județele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu și Ilfov – în Olt descinderile având loc în localitățile Potcoava, Drăgănești, Potcoava și Slatina.

În atenția anchetatorilor se află Ion Toma, din Potcoava, administrator al unei companii care ar fi înregistrat în contabilitate achiziții fictive de la mai multe firme din țară, având drept scop diminuarea obligațiilor de plată către bugetul de stat.

„În fapt, administratorul unei firme din județul Olt este bănuit că, în perioada 2011 – 2016, ar fi înregistrat achiziţii fictive, constând în obiecte de mobilier urban, de la 14 societăți comerciale, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a T.V.A.”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.

Plățile între firme au fost făcute prin numerar, iar bunurile a căror proveniență nu a putut fi justificată, au fost tranzacționate ulterior către instițutii și unități administrativ-teritoriale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here