Liviu Dragnea: Președintele a ales stabilitatea. Primele declarații ale premierului desemnat

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat convocarea unei ședințe extraordinră a Parlamentului pentru data de 29 ianuarie, când ar urma să aibă loc votul de învestitură al cabinetului Dăncilă. Asta după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, la finalaul consultărilor cu reprezentanții partidelor parlamentare că a hotărât să o accepte pe Viorica Dăncilă pentru funcția de premier. 

”Președintele a aceptat propunerea noastră și a desemnat-o pe doamna Viorica Dăncilă pentru funcția de prim-ministru al României. Președintele a ales stabilitatea, în ciuda presiunilor partidelor din opoziție și a altora de a refuza propunerea PSD-ului și îi mulțumim pentru asta și apreciem în mod deosebit.

Intrarea într-o criză politică ar fi fost un lucru grav pentru România și președintele a vrut să evite asta.

PSD va guverna împreună cu ALDE în baza mandatului obținut prin votul românilor și pentru a îndeplini programul de guvernare și pentru a împlini marile așteptări ale românilor.

Vom convoca Parlamentul în sesiune extraordinară, comprimând cât ne permite Constituția regulamentele celor două Camere astfel încât, pe 29 ianuarie, luni, să avem votul de învestitură în Parlament.

Luni va fi convocat CEx al PSD pentru a începe discuțiile pentru componența noului cabinet”, a declarat Dragnea.

Totodată, acesta a felicitat-o pe Viorica Dăncilă.

”Vreau să o felicit, să îi urez succes și am încredere în dumneaei pentru că este o doamnă decentă, agreabilă și foarte competentă”, a spus Dragnea.

La rândul său, Viorica Dăncilă le-a mulșumit tuturo pentru încrederea acordată.

”Mulțumesc domnului președinte Iohannis, mulțumesc domnului președinte Dragnea, mulțumesc colegilor mei și colegilor de alianță pentru încrederea acordată. Aștept să avem votul în Parlament pentru că pentru noi este importantă punerea în practică a programului de guvernare, să tratăm așa cum trebuie 2018, anul centenarului, și să pregătim preluarea președinției Consiliului UE, la 1 ianuarie 2019”, a spus premierul desemnat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here