Mai mulți medici de la Spitalul Slatina, recompensați de primărie în cadrul Slatina 650

Medicii George Craioveanu, Ela Rusoiu şi Mădălin Săndulescu, specialişti în chirurgie orală şi maxilo-facială, chirurgul plastician Andrei Ştefănescu, ortopezii Cătălin Duican şi Daniel Călin şi anestezistul Alina Chiriac sunt premiaţi de Primăria Slatina, la „Gala laureaţilor”, organizată în cadrul Zilelor Slatinei. Ei au reuşit, în cursul anului 2017, intervenţii medicale în premieră, la Spitalul Judeţean.

Reconstrucţie facială şi operaţia de hernie de disc lombară sunt intervenţii chirurgicale care au fost realizate cu succes, pentru prima dată la Slatina, în cursul anului trecut. Aceste premiere medicale au fost posibile cu implicarea şi priceperea unor specialişti ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. George Craioveanu, Ela Rusoiu şi Mădălin Săndulescu, specialişti în chirurgie orală şi maxilo-facială, chirurgul plastician Andrei Ştefănescu, ortopezii Cătălin Duican şi Daniel Călin, ajutaţi de anestezistul Alina Chiriac au pus unitatea medicală din Slatina pe harta spitalelor importante din regiune. Eforturile lor vor fi răsplătite de Primăria Slatina, care va premia, cu diplome de merit, toţi cei şapte medici, anul acesta, la Gala Laureaţilor. „Sunt medici care au efectuat intervenţii în premieră, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi vrem să le aducem recunoştinţă, în acest moment aniversar. Apreciem eforturile lor, considerăm că aceşti oameni, care fac lucruri importante pentru comunitate, nu puteau lipsi de la «Gala Laureaţilor»”, a spus viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu.

Reconstrucţie facială în 10 ore

După ce a acumulat experienţă în timpul Rezidenţiatului, pe parcursul unor stagii de pregătire în spitale din Germania, Italia şi Statele Unite ale Americii, medicul George Craioveanu a venit să lucreze la Slatina. Specialist în chirurgie orală şi maxilo-facială, Craioveanu, în colaborare cu ceilalţi medici ai Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială a reuşit o intervenţie extrem de dificilă. Timp de 10 ore, au reconstruit practic părţi ale feţei pentru o pacientă care fusese diagnosticată cu o tumoare la nivelul mandibulei.
Şi la secţia Ortopedie, o echipă de medici tineri a reuşit o premieră. Supravegheaţi de medicul Ciprian Văjău, care lucrează într-un spital din Franţa, ortopezii Cătălin Duican şi Daniel Călin au operat o pacientă care suferea de hernie de disc lombară. Şi aceasta, ca şi intervenţia celor de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, a fost o premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Sursa: evenimentdeolt.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here