PNL, după consultările cu Iohannis: Opțiunea este pentru provocarea de alegeri anticipate

După ce liberalii au ieșit de la consultările cu șeful statului au declarat că opțiunea lor, prezentată președintelui României, este pentru provocarea de alegeri anticipate. 

Am prezentat poziția PNL, decisă în Biroul Executiv, pe care o voi repeta: PNL a luat decizia de a nu particpa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD, vom vota împotriva oricărei formule de guvernare care conține PSD. Opțiunea este pentru provocarea de alegeri anticipate, deoarece considerăm că opțiunile populației de astăzi nu mai au nicio legătură cu opțiunile exprimate în decembrie 2016. PNL, în cazul în care i se va solicita, își poate asuma răspunderea de demarare a negocierilor pentru formare unui Guvern, care să nu conțină PSD. PNL nu fuge de răspunderea guvernării”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a mai spus că „în privința premierului, știți că există un conses privind persoana candidatului la funcția de PSD. Este președintele partidului.”

Orban a precizat despre posibilitatea alegerilor anticipate că „președintele este în fața unei decizii destul de dificile”. „Este pus să aleagă între două rele. Din punctul nostru de vedere este cea mai bună soluție”, a adăugat liderul PNL.

În continuare, în urma unor întrebări ale jurnaliștilor, Ludovic Orban l-a atacat pe președintele PSD: „Pe mine nu mă cheamă Dragnea să dezvălui conținutul discuților cu președintele României sau cu altcineva.”

De asemenea, întrebat dacă a purtat discuții cu UDMR, pentru formarea unei noi majorități pentru a susține o guvernare liberală, Orban a răspuns că „discuțiile demarează dacă avansează această posibilitate”.

În plus, Ludovic Orban a fost întrebat dacă ar fi făcut propunerea de premier din partea PNL, dacă avea o decizie definitivă în cazul dosarului său trimis în instanță. „Eu sunt achitat. Sunt achitat de instanța de fond, așa că nu există vreo discuție legată de subiectul acesta”.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here