Strategia Cotroceniului: Pe cine preferă PREMIER Klaus Iohannis

În doar un an de zile, cu o majoritate parlamentară confortabilă, PSD a reușit să-și dărâme doi premieri din funcție, cărora, culmea, nu le-au fost reproșate performanțele slabe, ci lipsa de comunicare. În acest context, președintele Klaus Iohannis se vede nevoit să numească un al treilea premier.

De la Cotroceni a fost transmis, pe surse, prin toate canalele de comunicații posibile, că șeful statului îl preferă pe Mihai Fifor, actualul ministru al Apărării Naționale.

În realitate, președintele a dorit de fapt să-i tragă preșul de sub picioare și să arunce asupra acestuia suspiciunea unei apropieri suspecte de fenomenul umoristic, luat totuși în serios de mulți, numit stat paralel, scrie Bugetul.

Care este explicația unei asemenea mișcări? Mihai Fifor are potențial prezidențiabil și dacă s-ar lucra eficient la imaginea lui, în 2019 ar avea șanse reale să-i sufle lui Klaus Iohannis cel de-al doilea mandat, iar cu funcția de premier în buzunar, ministrul respins în trecut de președinte, ar fi avut la dispoziție toate pârghiile cu care să se impună pe piață.

Conștient de pericol, Klaus Iohannis l-a eliminat din joc imediat, lucru acceptat tacit și de președintele PSD, Liviu Dragnea, care nu-și dorește să apară un nou lider în PSD, se mai arată în analiza sursei citate.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here