Dezvăluiri INCENDIARE! Ce TUN de proporții PREGĂTEA TUDOSE

Mihai Tudose pregatea un tun de proportii chiar inainte de a pleca de la Palatul Victoria.

Potrivit jurnalistului Doru Buşcu, fostul premier a intins o mana de ajutor mai multor companii straine pe care le-a scutit de plata unor datorii uriase.

Mihai Tudose nu a stat degeaba la Palatul Victoria. Fostul premier s-a razboit timp de 6 luni cu bancile. In schimb a fost extrem de binevoitor cu marile companii pe care le-a scutit de plata unor datorii uriase.

“Primul e marele ajutor financiar pe care Tudose l-a dat în decembrie către OMV. Cînd șeful ANRM a vrut să crească redevența pentru gaze la nivelul prețului pieței libere, Tudose l-a dat afară, scutindu-i pe austrieci de plata unui munte de bani. La fel, tot pentru ei , a pus la cale o lege care anulează redevențele offshore și care returnează, sub forma creditului fiscal, redevențele plătite de companiile extractoare începînd cu 2008. Aceste două mișcări sărăcesc statul cu un miliard”, sustine jurnalistul Doru Bușcu de la Cațavencii.

O alta miscare controversata pe care o pregatea Tudose chiar inainte de plecare era nationalizare santierului naval din Mangalia.

Doar ca si aceasta mutare ascundea un alt interes. Santierul naval are datorii de un miliard de euro și pierderi operaționale anuale de o sută de milioane. Astfel, fostul premier incerca sa cumpere pe bani grei o adevarata gaura neagra pentru economie.

Decizia este cu atat mai curioasa cu cat intentia statului de a prelua santierul naval a fost exprimata imediat dupa ce olandezii de la Damen si-au exprimat intentia de a-l cumpara de la Daewoo.

Nu ar fi prima data cand statul preia o companie deţinută de Dawoo în România. S-a mai intamplat in 2007 cand guvernul a preluat de la sud coreeni uzina de automobile de la Craiova. O preluare care a fost insa doar temporară, pentru ca ulterior uzina a fost cumparata de Ford.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here