Șeful CJ Neamț, sub control judiciar

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost plasat sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Bacău.

Decizia vine la o zi după ce a fost reţinut pentru că ar fi intermediat o mită de 100.000 de euro.

Anchetatorii îl acuză pe Ionel Arsene pentru fapte petrecute în urmă cu patru ani, când acesta era deputat PSD și liderul filialei PSD Neamț.

În cursul anului 2013, inculpatul Arsene Ionel, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Neamț a unui partid politic, a primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

Banii ar fi fost remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București și urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este un susținător și un apropiat al președintelui PSD, Liviu Dragnea. În aprilie 2016, alături de alți lideri PSD strânși la sediul partidului, aștepta cu înfrigurare sentința lui Dragnea în dosarul „Referendumului”, iar mai de curând, milita pentru tranșarea rapidă a conflictului dintre șeful PSD și premierul Mihai Tudose.

Sursa: Digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here