Efectele recursului compensatoriu al lui Toader: Trei dintre cei şapte violatori din Vaslui vor fi eliberați condiționat

Sursa foto: B1TV

Cei şapte violatori din Vaslui sunt și ei printre beneficiarii recursului comensatoriu.

Cei şapte tineri au fost condamnaţi în 2015 la pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare. Toţi cei şapte tineri sunt în prezent încarceraţi în Penitenciarul Vaslui, executându-şi pedepsele în regim semideschis. Primii trei care urmează a înainta cererile de liberare condiţionată sunt cei trei tineri care şi-au recunoscut faptele, fiind condamnaţi în baza acordurilor de recunoaştere.

Surse din cadrul Penitenciarului Vaslui au precizat, pentru „Adevărul“, că Ioan Surleac, inculpatul care a primit pedeapsa cea mai mică (de şase ani de închisoare), va fi propus pentru eliberarea condiţionată în luna februarie, în timp ce Alin Rotaru şi Bogdan Boicu (condamnaţi la 6 ani şi 4 luni, respectiv 6 ani şi 6 luni) vor fi propuşi pentru eliberare condiţionată după jumătatea anului în curs.

Cei şapte tineri, originari din localitatea Văleni, au fost arestaţi preventiv pe 12 noiembrie 2014, fiind acuzaţi că au violat ore în şir o elevă de 18 ani, pe care au acostat-o pe drumul de întoarcere de la şcoală spre casă. Ulterior, pe 9 aprilie 2015, au fost plasaţi în arest la domiciliu, măsură care a fost înlocuită cu controlul judiciar pe 22 iunie 2015. Pe 17 august 2015, pe fondul indignării fără precedent stârnite în rândul opiniei publice, cei 7 tineri au fost rearestaţi o dată cu pronunţarea sentinţei de fond. Pe 11 noiembrie 2015 Curtea de Apel Iaşi a pronunţat sentinţa definitivă în acest caz, pronunţând pedepse mai mari pentru toţi inculpaţii, cuprinse între 6 şi 10 ani, informează stirileprotv.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here