România, lovită de un val cumplit de GER. Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Un val de frig a ajuns în România! Cea mai scăzută temperatură din noaptea de marți spre miercuri a fost de -21 de grade, fiind înregistrată în Rădăuţi, judeţul Suceava.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valoarea termică cea mai ridicată a fost de -1 grad, înregistrată în sudul şi sud-vestul ţării, în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj.

Pentru zilele următoare, meteorologii prognozează ger dimineața și noaptea, iar pe timpul zilei temperaturile vor fi positive, scrie news.ro

Miercuri

Vremea va fi rece pentru această dată, în regiunile sudice, estice şi parţial cele centrale, local, geroasă în primele ore ale intervalului şi noaptea. În restul teritoriului, valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade, iar minimele între -13 şi -3 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Cerul va fi variabil cu înnorări – trecătoare în nordul şi centrul ţării, precum şi la munte şi persistente în sud-vest şi în sud, respectiv în Oltenia şi în Muntenia – în cursul zilei, când, cu totul izolat, cel mai probabil în zona Carpaţilor Meridionali şi a Subcarpaţilor Getici, vor mai fi posibile ninsori slabe (fulguieli). Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe crestele montane înalte. În zonele joase de relief, cu precădere în cele din interiorul arcului carpatic, pe arii restrânse, va fi ceaţă, mai ales dimineaţa şi noaptea.

Joi 
Vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor, dar dimineaţa şi noaptea, va fi ger, însă pe arii restrânse, mai ales în depresiuni şi în sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -12 şi -2 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Local, în zonele joase de relief, îndeosebi în orele dimineţilor, va fi ceaţă.

Vineri 
Temperaturile, din timpul zilei, vor continua să crească în vestul, nord-vestul şi centrul ţării şi în zonele de munte, dar dimineaţa şi noaptea, vremea va fi rece, pe arii restrânse geroasă în regiunile extracarpatice şi în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în zona de deal din Banat şi Crişana, iar cele minime vor avea valori de la -17…-15 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la 1-3 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în extremitatea de sud-est, dar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here