Celebrul Fluture din Drăgănești-Olt, „călcat” de mai multe ori de mascați, scapă de acuzațiile grave pe care Fiscul i le pune în cârcă

Considerată una dintre familiile ce fac parte din mișcarea interlopă a județului „grație” descinderilor pe care mascații le-au efectuat, în ultimii ani, la domiciliile membrilor săi pentru acuzații grave, familia Fluture Goman din Drăgănești-Olt reușește să demonteze toate aceste acuzații la audieri și în instanță, dovedind că statul cheltuie aiurea bani cu perchezițiile care o vizează. Mai mult, celebrele descinderi de până acum s-ar baza doar pe niște denunțuri pe care o rudă a familiei, și ea cunoscută publicului sub porecla „Puia”, le face împotriva familiei Goman. De altfel, cei doi adversari sunt părți în zeci de cauze înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

Cea mai recentă achitare a lui Fluture Goman a fost pronunțată de Tribunalul Olt în dosarul 2671/104/2017, în care instanța a respins, definitiv, plângerea formulată de Administrația Națională de Administrare Fiscală (ANAF) împotriva unei ordonanțe a procurorilor DIICOT care au efectuat cercetări într-o cauză în care se aduceau acuzații de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani și care nu au găsit dovezi care să susțină cele sesizate de Fisc. Atât Fluture Goman, cât și o anume Lucia Dulcinatu, erau acuzați că ar fi făcut parte dintr-un circuit constituit din nu mai puțin de 64 de entități fiscale cu identitate furată, „care ar derula operațiuni posibil fictive prin posibila implicare a unor entități beneficiare de avantaje de natură fiscală și care nu pot justifica proveniența bunurilor ce apar tranzacționate ulterior către instituții și unități administrative, scopul fiind fraudarea bugetului de stat privind taxa pe valoarea adăugată și impozitul pe profit”.

Pentru că nu au găsit dovezi ale infracțiunii de grup infracțional organizat sesizată de Fisc, procurorii DIICOT au clasat cauza, declinând, totodată, competența de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru efectuarea de cercetări față de infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani. Ordonanța DIICOT Olt a fost contestată de ANAF la nivelul DIICOT Craiova, unde nu a avut mai mult succes. Următorul pas a fost contestarea în instanță a soluției procurorilor. Unde a pierdut definitiv.

„Deși actul de control întocmit de organele fiscale vorbește despre suspiciunile privind posibilele legături relaționale infracționale infracționale de natura grupului organizat, în cauză nu s-au concretizat probe care să susțină cu temeinicie o concluzie certă în această privință. În lipsa existenței mijloacelor de probă care să confirme existența grupului infracțional organizat nu poate fi acreditată tematic teza vinovăției și existenței acestui grup dincolo de stadiul afirmațiilor nefundamentate (…). Astfel, activitatea infrațională în ceea ce privește infracțiunea de grup la care face referire organul de control nu a fost conturată și stabilită prin probe din care să rezulte că reprezentanții societăților vizate au desfășurat activitatea infracțională coordonat, structurat, pe paliere de activitate, ori pe transmiterea pe verticală a hotărârii infracționale și impunerea unei decizii de lider.

(…) Așa fiind, judecătorul de cameră preliminară apreciază că plângerea formulată de către petenta Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, pentru Direcția Regională a Finanțelor Publice Craiova, în numele și pentru ANAF, reprezentant legal al statului român, împotriva soluției de clasare date de procuror în dosarul penal 20D/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – Biroul Teritorial Olt și împotriva ordonanței procurorului șef nr. 30D/P/2017, este nefondată”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

•••

Fluture Goman susține că toate dosarele penale în care a fost implicat și care l-au făcut celebru au fost întocmite pe baza unor denunțuri formulate împotriva sa de un cumnat al său, Rancu Bănică, zis Puia, în urma unor repetate certuri. „Totul a început când mi-a lovit băiatul cu o cană la ochi, băiatul și-a pierdut ochiul și e un dosar penal la care noi nu renunțăm. Și pentru că nu renunțăm, cumnatul meu ne face numai necazuri. Și soția mea a fost atacată, a stat în spital cu răni la cap, avem certificat medico-legal. Ne-am plâns peste tot, la Poliție, la procurori, nimeni nu a luat nici o măsură. Ne face plângeri peste tot. Eu nu am nici o firmă, copiii mei nu au firme, cum să fac evaziune fiscală, cu ce? Dar uite că mă pune tot el pe drumuri și cheltuiesc bani cu avocații și, până la urmă, nu îmi găsește nimeni nimic pentru că nu am făcut nimic. Nu știm ce să mai facem, cui să ne mai plângem. Am ajuns să fiu considerat interlop, eu, scrie presa de mine ca de un infractor, iar instanța îmi dă câștig de cauză”, s-a plâns Fluture Goman.

De altfel, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal arată, într-un răspuns la o solicitare, că , în perioada 2015 – 2017, la această unitate de parchet au fost înregistrate nu mai puțin de 19 dosare penale ca urmare a plângerilor de cei doi cumnați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here