Paul Stănescu: Voi sprijini dezvoltarea României prin programele pe care Ministerul Dezvoltării le coordonează și implementează

Voi continua mandatul la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice cu aceeași deschidere și disponibilitate pentru dialog şi colaborare și voi face tot ce pot pentru a sprijini dezvoltarea României prin programele pe care Ministerul Dezvoltării le coordonează și implementează, a declarat Paul Stănescu după ce a fost ce a depus jurământul pentru funcția de vicepremier și cea de ministrul Dezvoltării Regionale în Guvernul Dăncilă.

Împreună cu echipa din minister, Paul Stănescu va continua proiectele demarate de ministerul pe care îl conduce și ale căror stadii de implementare generează deja rezultate la nivelul autorităților publice locale.

”Aici amintesc de Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL etapa I și etapa II. Este motivul principal pentru care, în Programul de Guvernare, am menționat sprijinirea autorităților publice locale și creșterea absorbției fondurilor europene ca fiind două dintre prioritățile noastre de guvernare.

Prioritatea zero a mandatului meu este implementarea Programului de Guvernare în ansamblul său și a măsurilor specifice ministerului pe care l-am preluat în octombrie 2017. Dintre acestea, menționez Codul Administrativ – instrument important de dezvoltare a administrației publice centrale și locale, continuarea procesului de descentralizare și continuarea Programului Național de Dezvoltare Locală care este o prioritate pentru dezvoltarea regională durabilă”, a spus Paul Stănescu.

Reforma administrației publice are obiective subsumate țintelor strategice promovate în „Strategia pentru consolidarea administrației publice 2014 – 2020” eficiența, responsabilitatea, credibilitatea, transparența și deschiderea către cetățean, precizează vicepremierul.

Pentru a realiza aceste deziderate, Ministerul Dezvoltării își propune crearea unei administrații suple, cu viteză de reacție rapidă și proactivă, consistență în decizii și cu resurse umane motivate și profesioniste.

„Provin şi eu din administraţia publică locală şi ştiu că problemele cu care se confruntă primarii nu sunt problemele lor personale, ci sunt ale comunităţilor pe care le reprezintă. În acest sens, vreau ca, alături de primarii din toată țara, să găsim soluţii pentru ca acele comunităţi să se poată dezvolta în continuare, iar cetățenii să beneficieze de un nivel de trai corespunzător.

Întrucât nu există cetățean care să nu-și dorească o locuință cu un minim de confort, trebuie ca investițiile din anii următori să fie prioritizate. Experiența ne spune că este esențial să ne concentrăm pe proiecte în infrastructura care asigură serviciile de bază – alimentare cu apă, canalizare, drumuri – și abia apoi să ne gândim la alte categorii de investiții”, a concluzionat Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here