Revoltător: Rețeaua de traficanți, protejată chiar de polițiști. Ce important șef al Poliției era implicat – Tolo.ro

O nouă investigație marca Tolo.ro dezvăluie un caz șocant. O rețea condusă de doi cetățeni chinezi, care obligau fete din România, unele de 14-17 ani, să se prostitueze, sechestrându-le și bătându-le, era protejată de polițiști, inspectori fiscali și autorități, adică tocmai de aceia care aveau datoria să-i pună sub acuzare pe cei care le sechestrau.

Rețeaua a operat din 2004 și până aproape de finalul lui 2005, când un grup de cetățeni chinezi și români derulaseră ”o amplă operațiune de crimă organizată, sprijinită de persoane cu funcții în stat”, potrivit rechizitoriului DIICOT, trimis în instanță în mai 2006.

Deși chinezii aveau afaceri importante și nu trăiau neapărat din prostituție, ei făceau prizonierat sexual cu aceste fete tinere pentru propria distracție, pentru a șantaja autoritățile și alți chinezi și ca să demareze alte afaceri, notează sursa citată.

Ei coordonau traficul din paravanul lor legal, restaurantul și salonul de masaj ”Shanghai”, plasat în București, pe Strada Ion Minulescu, undeva între Timpuri Noi și Mall Vitan.

Rețeaua era recunoscută în piața neagră a plăcerii pentru faptul că, din totalul de 15-20 de fete, avea grijă să dețină și 5 minore.

Fetele erau aduse din colțurile țării, de la Borșa sau Vișeu de Sus, și fuseseră crescute în familii sărace. Ele erau ademenite că vor lucra la un salon de masaj și apoi închise într-un apartament cu gratii la geamuri și ușă metalică. Urma apoi perioada de test: ”aveam cam patru-cinci clienți într-o noapte, indiferent că eram însărcinate, la ciclu sau bolnave”, potrivit mărturiei uneia dintre fete.

Fetele ajungeau apoi să presteze la restaurantul ”Shanghai”, care se afla în centrul puterii rețelei.

Clienții erau fie chinezi bogați, fie autorități care protejau rețeaua: polițiști, inspectori de Gardă Financiară, procurori, alți oficiali români.

”Salonul de masaj de la restaurantul Shanghai se afla la subsol. Acolo lucra un cetățean chinez poreclit ‘Fane încurcă lume’, precum și negresa Mima ca maseuză. (…) Am văzut prețurile afișate: 1.000.000 de lei pentru masaj simplu și 1.700.000 de lei pentru masaj erotic. Șeful chinez mi-a spus că, de fapt, masaj înseamnă să fac sex oral cu clienții, iar masaj erotic înseamnă să fac sex normal cu clienții care o să vină”, a declarat una dintre fete.

Potrivit investigației jurnalistice, unul dintre protectorii rețelei era Ion Craiu, care, în acea perioadă, era subcomisar de ”Ordine Publică” la Secția 11, pe zona căreia se aflau, potrivit procurorilor, ”atât apartamentul unde erau sechestrate fetele, cât și restaurantul Shanghai, unde era salonul de masaj-prostituție”.

Ulterior, el a fost avansat de două ori și promovat șeful Poliției Parlamentului. În august 2017 s-a pensionat la cerere.

Într-o discuție cu reporterii GSP, Ion Craiu a recunoscut prietenia cu șeful rețelei, chinezul Zhang Jian Jun, deplasările frecvente la restaurantul ”Shanghai”, de care răspundea ca polițist, și a negat ferm că a asigurat orice protecție rețelei, așa cum susțin procurorii DIICOT.

Dosarul a fost trimis în judecată, iar procesul membrilor rețelei s-a desfășurat între mai 2006 și ianuarie 2008. Tribunalul București a condamnat doi chinezi și trei români din subordine, pedepsele fiind între 3 ani cu suspendare și 5 ani.

Procurorii DIICOT au făcut apel apel, dar fără succes. Mai mult, Curtea de Apel și Înalta Curte de Casație și Justiție au înlăturat și expulzarea din România a celor doi capi ai rețelei, pe care o decisese inițial tribunalul.

Ulterior, DIICOT a cerut disjungerea din dosar pentru polițiștii și comisarii de gardă corupți, dar nimic nu s-a mai întâmplat între timp, jurnaliștii de la Tolo.ro susținând că dosarul a fost mușamalizat.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here