S-a TERMINAT! Lider PNL, 6 ani și 4 luni de închisoare cu EXECUTARE. Decizia este DEFINITIVĂ

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare de către magistraţii de la Curtea de Apel Cluj. Decizia este definitivă.

Această condamanare reprezintă o reducere cu 2 luni a sentinţei date pe fond la Tribunalul Cluj.

Horia Uioreanu a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

În rechizitoriul întocmit la vremea respectivă de procurori se arăta că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu “a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 – mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Compimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Uioreanu “a pretins de la inculpatul Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, din care în perioada octombrie 2012 – martie 2014, în mod repetat, a primit în şapte tranşe suma totală de 278.000 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”

Potrivit comunicatului citat, Horea Uioreanu şi Ioan Bene întocmeau acte în fals, ca să disimuleze actele de corupţie.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here