Vâlcov și-a găsit un alt admirator de calibru: „E un om foarte competent”/ Admiratorul e tot un penal

Fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, extrem de admirat de Liviu Dragnea, și-a găsit un alt admirator de calibru. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat miercuri că Darius Vâlcov este “un om foarte competent” şi speră că acesta va avea o contribuţie bună în ceea ce priveşte implementarea programului de guvernare, potrivit Digi24.

„Îl cunosc pe Darius Vâlcov şi am lucrat peste un an de zile cu el direct, nemijlocit pe programul e guvernare, în perioada în care a fost ministru de Finanţe. Când l-am cunoscut ca ministru de Finanţe, a fost o impresie foarte bună pe care ne-a făcut-o. Am schimbat pe urmă păreri cu ceilalţi care aveau experienţă ministerială şi ne-a făcut o părere foarte bună. E un om foarte competent şi sper să îşi poată aduce contribuţia în Cabinetul doamnei Dăncilă în elaborarea, rafinarea şi transpunerea programului de guvernare”, a afirmat Tăriceanu, notează News.ro, citat de Digi24.

Întrebat ce crede despre faptul că Vâlcov, în ciuda problemelor penale, a primit din nou o funcţie în Guvern, liderul ALDE a spus că  “70% dintre oamenii politici au dosare şi probleme de imagine”.

“Dacă stăm să ne uităm bine, 70% dintre oamenii politici au dosare şi probleme de imagine. Dosarele se fac pe bandă rulată. S-au făcut dosare lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Paul Stănescu, s-au redeschis dosare, e o luptă deschisă, care se încadrează în epurarea clasei politice din România şi a elitelor în general”, mai susţine şeful Senatului.

Darius Vâlcov a fost numit, marți, consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului.

Decizia privind numirea lui Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului a fost semnată de noul premier Viorica Dăncilă şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei timp de două mandate, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finanţelor. Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar şi la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare de corupţie și este cercetat într-o a treia cauză penală, în care este acuzat de instigare la dare și luare de mită.

Cel mai asiduu admirator al lui Vâlcov este președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul și judecat, în prezent, în dosarul în care este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual, cauză în care este cercetat alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana.

De asemenea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată  pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul Pădurea Snagov și Ferma Băneasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here