Primar PSD, achitat după ce fusese condamnat pentru şantaj

Un primar a fost achitat de Curtea de Apel Constanța, după ce fusese condamnat inițial de Tribunalul Constanța la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru șantaj. 

Magistrații au admis apelul lui Taner Reșit (PSD), primarul comunei Tuzla, și au hotărât achitarea lui. Celălalt inculpat din dosar, Ștefan Radu, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitivă, precizează HotNews.

Procurorii i-au acuzat pe cei doi că, în perioada 16 august – 8 septembrie 2015, au exercitat asupra administratorului unei societăţi comerciale acte de constrângere constând în ameninţări cu fapte păgubitoare, respectiv: alungarea clienţilor, împiedicarea accesului în spaţiul comercial şi a utilizării acestuia prin schimbarea încuietorilor şi sechestrarea bunurilor aparţinând firmei respective, pentru a obţine de la acesta suma de 48.000 de euro.

Mai mult, spun procurorii DNA, în 8 septembrie 2015, Ştefan Radu, în prezenţa lui Taner Reşit, a exercitat acte de violenţă asupra administratorului firmei respective.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here