Dumitru Costin (BNS): Peste DOUĂ MILIOANE de români au salariile mai mici, de la 1 ianuarie

Sursa foto: News.ro

Peste două milioane de români au salariile mai mici de la 1 ianuarie 2018, a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului Național Sindical.

”Știrea momentului este că, aseară, Ministrul Muncii a comunicat faptul că, la 1 februarie, în Revisal se modificaseră prin acte adiționale, conform prevederilor Ordonanței 79, cea care face referire la mutarea contribuțiilor, 48% din contractele individuale de muncă. În traducere liberă, asta înseamnă că sunt peste două milioane de salariați din mediul economic concurențial pentru care angajatorii nu au făcut majorarea salariului brut de încadrare. Deci peste două milioane de persoane ale căror venituri nete vor fi afectate din ianuarie 2018”, a declarat Dumitru Costin, pentru Digi24.

El a precizat că s-a ajuns la această situație pentru că nu există o soluție juridică prin care Parlamentul și Guvernul să oblige angajatorii să mărească bruturile, lucru asupra căruia sindicatele au atras atenția încă de la început.

Dumitru Costin este de părere că angajatorii care nu au avut disponibilitatea de a mări bruturile angajaților până acum n-o vor face nici de acum încolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here