Polițiștii rutieri din Olt, amenzi RECORD: Sancțiuni de peste 127.000 lei în două zile

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au organizat, recent, o acțiune de amploare la nivelul întregului județ ce a avut drept scop depistarea participanților la trafic care nu respectă obligațiile privind circulația regulamentară pe drumurile publice.

La această acțiune au participat 18 echipaje de poliție rutieră, care au aplicat 552 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 127.220 lei, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt.

Totodată, au fost reținute 38 permise de conducere, dintre care unu pentru circulația pe sensul opus de mers, trei pentru neacordarea de prioritate pentru vehicule, șase pentru consum de băuturi alcoolice, două pentru nerespectarea regulilor la trecerea de cale ferată, 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru depășire neregulamentară și două pentru alte abateri.

De asemenea, au mai fost reținute opt certificate de înmatriculare. Totodată, patru pietoni au fost sancționați pentru traversarea drumului prin loc nepermis și nouă bicicliști care au consumat alcool sau nu purtau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante.

Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare, în vederea asigurării siguranței în trafic.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliția recomandă adoptarea unei conduite preventive, adaptarea vitezei la condițiile de trafic și respectarea indicatoarelor privind limita de viteză și pe cele privind acordarea de prioritate, se mai precizează în comunicatul Poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here