Veste PROASTĂ pentru 8.000 de polițiști: Cât vor pierde la salariu/„Nu mai venim de acasă”

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a reacționat extrem de dur după ce s-a aflat faptul că mii de poliţişti vor avea salariile nete scăzute.

“Un număr de 8000 de poliţişti vor avea salariile diminuate cu sume între 250 – 700 de lei la net. Au luat un drept din lege: acea intervenţie de la domiciliu, în care poliţistul primea încă 40%. Ori doamna Carmen Dan, doamna Olguţa Vasilescu şi alţi domni au eliminat dreptul, dar au păstrat obligaţia. Sunt funcţii mici şi foarte mici : criminalişti, judiciarul, cei care vin de fiecare dată când se întâmplă fapte cu violenţă. Acei oameni vin din timpul liber, de la domiciliu”, a declarat la România TV, Dumitru Coarnă, potrivit stiripesurse.ro.

Dumitru Coarnă a precizat că pentru polițiști diminuările salariale vor reprezenta 10% din venituri.

“Noi suntem pe minus cu până la 10 procente. Suntem în pierdere clară. Mai mult de atât, ne-au luat şi o instituţie prevăzută în lege. Au avut grijă să păstreze însă obligaţia. Nici noi nu vom mai veni de acasă, nu vom mai interveni. Să intervină ei, cu consilierii lor”, a mai declarat liderul sindical.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here