Ministrul Finanțelor, anunț ȘOC: „Numărul bugetarilor este prea mare!”

Eugen Teodorovici, Ministrul de Finanțe, alimentează speculațiile cu privire la reorganizarea administrației publice și reducerea numărului de bugetari.

„Numărul salariaților din sectorul public este mult prea mare. Ceea ce este și mai grav e că mai mulți controlează decât muncesc”, a declarat Teodorovici la emisiunea „Punctul de întâlnire” de la Antena 3, cu Radu Tudor.

Ministrul a subliniat că nu se referă la Ministerul de Interne, unde este nevoie de personal.

Acesta a vorbit despre posibilitatea schimbării șefului ANAF, despre care spune că este o variantă luată în calcul. „Sunt încă discuții în derulare. Până nu apare în Monitorul Oficial, nu are sens să facem speculații”, afirmă Eugen Teodorovici.

Paradoxal, ministrul l-a lăudat pe predecesorul său, Ionuț Mișa, pe care îl criticase vehement cu un an în urmă. „Trebuie dus la bun sfârșit un demers de simplificare, debirocratizare a administrației. Anul în care trebuie să definitivăm discuțiile. Anul 2018 trebuie să fie anul în care definitivăm reforma în zona administrației fiscale. Este o echipă bună la Ministerul de Finanțe. Trebuie impulsionați. La Ministerul de Finanțe a fost o muncă de Sisif, dar nu e suficient, până nu vedem pe față contribuabilului satisfacție”, a precizat Teodorovici.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here