Nașul Gușă despre finul Vâlcov, după ce acesta a fost condamnat la 8 ani de pușcărie: „Am fost șocat”/VIDEO

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, condamnarea lui Darius Vâlcov, în primă instanţă, la opt ani de închisoare şi implicaţiile reale pe care această condamnare le va avea asupra PSD. „Am fost şocat când au apărut dezvăluirile probate. Nu am crezut, cu tablouri în pereţi şi întâlniri în cimitir, m-a depăşit”, a spus, după condamnarea lui Vâlcov, consultantul politic. Gușă a fost nașul de cununie al lui Darius Vâlcov cu Lavinia Șandru, cei doi divorțând în urmă cu câțiva ani.

„Îl cunosc foarte bine pe Vâlcov, a ajuns primar în 2004, în timp ce eu eram şef de campanie la PSD. El era un băiat tânăr, de viitor, inteligent, după cum l-au apreciat şi cei din Slatina, el reînnoindu-şi mandatele şi după cum fiecare premier sau preşedinte PSD, de la Ponta la Dragnea, şi înainte Blaga şi Băsescu l-a lăudat. Darius Vâlcov a fost lăudat de toţi liderii ca fiind un bun profesionist, fie ca un bun administrator, fie ca ministru de Finanţe. În plus, sigur, avem şi o relaţie: el a fost năşit de către noi, în căsătoria sa, deja consumată, cu fosta sa soţie, Lavinia Şandru.

Îl cunosc foarte bine, dar am fost şocat când au apărut dezvăluirile probate. Nu am crezut, cu tablouri în pereţi şi întâlniri în cimitir, m-a depăşit. Nu am crezut că e posibil aşa ceva, cât de bine mă pricep eu la oameni. Recunosc, n-am păstrat legătura cu el, din acel moment.

Este o lovitură foarte mare pentru guvernare, pentru PSD şi pentru Dragnea. Să fie foarte clar, Guvernul Dragnea 1, operativ, nu a fost condus de către Viorica Dăncilă, ci a fost şi este condus de Darius Vâlcov, autorul programului de guvernare şi interpusul lui Liviu Dragnea pentru a conduce acest guvern„, a explicat Cozmin Guşă.

„Noi astăzi, când vorbim de această problemă, a spus consultantul politic, nu vorbim de problema unui consilier de stat decât din punct de vedere formal. Informal, vorbim de conducătorul de facto al Guvernului, care a păţit acest fapt dramatic pentru o persoană, acest lucru foarte grav din punct de vedere public. Cei din PSD ştiu adevărul, de aceea şi întârzie o reacţie de la PSD. Ei ştiu că la CEx nu a fost impusă Viorica Dăncilă ca prim ministru, ci a fost impus guvernul Dragnea 1, cu Vâlcov conducător operativ”, a dezvăluit Gușă.

„Şi ce ştiu eu ştiu şi toţi cei din PSD şi toţi partenerii externi. Din acest motiv, situaţia este atât de gravă şi problema lui Dragnea e mare, vorbim de guvernare.

Din punct de vedere personal, problema lui Dragnea este mult mai mare. În calitatea lui de preşedinte PSD adus la putere de către partid, el având un scor personal mult mai mic decât partidul, a avut nişte obligaţii, de grup şi personale. Adică: „Măi, preşedinte Dragnea, nu ai carismă, ai un scor mic, nu te plac românii, dar noi, partidul, te aducem la putere cu tine preşedinte. Dar ai obligaţia să dai pensii, amnistii şi graţieri, să modifici legile Justiţiei, să rezolvi pe unul şi pe altul.” Dragnea n-a reuşit nimic din toate angajamentele pe care şi le-a luat în faţa partidului sau din angajamentele personale luate în faţa unor apropiaţi. Cel mai apropiat, din acest punct de vedere, fiind Vâlcov şi nu mă îndoiesc că Dragnea i-a dat asigurări personale fie că Legea Amnistiei va veni până la data sentinţei, fie că, într-un fel sau altul, problema sa ar putea fi rezolvată pe culoarele întortocheate şi întunecate de complicităţi ale justiţiei”, a comentat Cozmin Gușă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here