Amenzi de peste 660.000 de lei au fost aplicate, în 2017, de Garda de Mediu Olt

În urma celor aproape 800 de controale derulate anul trecut, comisarii de mediu au aplicat zeci de amenzi de peste 660.000 de lei, potrivit unui raport de activitate prezentat recent în cadrul Colegiului prefectural.

Garda de Mediu Olt a efectuat, anul trecut, 796 de controale, depășind cu 20% planul inspecțiilor programate la începutul anului.

Neconformităţile constatate prin aceste inspecţii şi controale au fost sancţionate prin aplicarea a 33 de amenzi, în valoare 667,20 mii lei, cu 25% mai mult decât nivelul amenzilor aplicate în 2016. La cele 33 de sancțiuni contravenționale s-a adăugat o amendă uriașă de 60.000 de lei.

„Doar patru amenzi au fost contestate în instanță, restul sancțiunilor fiind încasate”, a declarat șeful instituției, comisarul șef Gheorghe Neacșa.

Comisarii de mediu olteni au mai aplicat, în 2017, un avertisment, au suspendat activitatea a doi operatori economici, au făcut două propuneri de suspendare a actelor de reglementare, dar și o sesizare penală.

În anul 2017, Garda de Mediu Olt a efectuat și 180 de controale la proiecte finantate din fonduri europene, atât în faza de depunere a proiectelor, cât si la finalizarea investitiilor, se mai arată în raportul de activitate al instituției.

Conform protocolului încheiat cu AFIR, Garda Națională de Meediu are obligația ca, în termen de 15 zile, să realizeze controale la investitiile realizate pe fonduri europene. În cadrul Comisariatului Județean Olt a fost luata, însă, decizia ca aceste controale să se realizeze în cel mult trei zile de la depunerea solicitarii de către titularii proiectelor, asta pentru a scădea timpul de implementare a proiectelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here