Percheziții în Olt, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor

Polițiștii din București desfășoară, joi dimineață, 11 percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi alte patru judeţe, printre care se numără și Oltul, într-un dosar în care se investighează infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul prestărilor de servicii de consultanţă. 

Poliţişti din cadrul DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 11 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Olt, Vâlcea şi Teleorman şi 12 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul prestărilor de servicii de consultanţă.

În Olt, percheziții au loc în municipiul Slatina și în comuna Vișina, potrivit unor surse locale.

“Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă a unor societăţi comerciale şi au declarat organelor fiscale achiziţii fictive de servicii, de la societăţi comerciale cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, se menţionează în comunicat.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here