Vicepremierul Stănescu, despre declarația lui Iohannis referitoare la „penali”: Nu cred că trebuie să acuzi pe cineva că e penal până când nu are o sentință definitivă”/VIDEO

Prezent, vineri, la Slatina, cu prilejul inaugurării unei noi investiții a Grupului TMK, vicepremierul Paul Stănescu a declarat, răspunzând la o întrebare referitoare la declarația lui Klaus Iohannis legată de „penalii” care încearcă să discrediteze DNA, că nimeni nu trebuie acuzat în acest fel până când nu are o sentință definitivă și irevocabilă.

„Nu aș vrea eu să comentez ce a spus domnul președinte Iohannis. Eu cred că va intra în dezbatere acea directivă cu prezumția de nevinovăție, o directivă europeană cu termen până la 1 aprilie. Nu cred că trebuie să acuzi pe cineva că e penal până în momentul când are o condamnare sau o sentință definitivă și irevocabilă. 

Am văzut în media atâtea lucruri, oameni care au fost reținuți, arestați luni de zile și până la urmă au spus: nevinovat. Cine mai repare viața unui om când se întâmplă aceste lucruri? Dar e părerea domnului președinte asta”, a declarat Paul Stănescu.

Întrebat dacă există suficiente motive ca șefa DNA, Codruța Koveși, să fie revocată din funcție, Paul Stănescu a spus că, de fapt, aceasta ar trebui să demisioneze din proprie inițiativă.

„Nu știu dacă trebuie revocată sau nu. Eu cred că, după tot ce s-a petrecut în ultima perioadă, dumneai ar trebui să demisioneze, nu cred că trebuie să i-o ceară cineva”, a conchis vicepremierul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here