Patru case DISTRUSE de flăcări într-o singură zi/ Ce au în comun toate aceste nenorociri

Acoperișul unei case a fost distrus în urma unui incendiu izbucnit sâmbătă seară, în jurul orei 21.00, la o locuintă din comuna Curtișoara, sat Dobrotinet Deal. Cu doar câteva ore înainte, alte trei locuințe din Caracal au căzut pradă flăcărilor care au produs pagube însemnate. Deși la distanțe de zeci de kilometri, toate aceste nenorociri au avut elemente comune.

Citește și Totul despre Spitalul Județean de Urgență Slatina: Interviu cu managerul Cătălin Rotea/Proiecte, dotări, relația pacient-angajat, posturi vacante

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD de la Detașamentul Slatina s-au deplasat în cel mai scurt timp pentru stingerea incendiului izbucnit la Curtișoara.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului locuinței, cu flacără și degajări mari de fum. Proprietara locuinței, în vârstă de 68 de ani, a suferit un atac de panică și a fost asistată, la fața locului, de echipajul SMURD.

În urma incendiului au ars aproximativ 50 de metri pătrați de acoperiș”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la instalația electrică a locuinței.

O cauză similară a făcut ca, tot sâmbătă, în jurul prânzului, trei case din Caracal să fie distruse de foc. Nenorocirea a avut loc pe strada Antonius Caracalla. Incendiul a izbucnit la o locuință și, rapid, s-a propagat la două gospodării învecinate.

La locul indicat prin 112 au ajuns pompierii Detașamentului Caracal și cei ai Gărzii Stoenești cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu un echipaj SMURD.

Proprietarul gospodăriei de la care a izbucnit incendiul, în vârstă de 65 de ani, a suferit un atac de panică și a fost transportat de echipajul SMURD la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Caracal. Pentru lichidarea incendiului pompierii acționat aproximativ trei ore.

„Au ars bunurile dintr-o cameră de locuit și acoperișul unei case pe circa zece metri pătrați, aproximativ 60 de metri de acoperiș de la locuința aflată în imediata apropiere și izolația termică pe circa 10 metri pătrați de la a treia locuință. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric produs la un prelungitor electric”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

Faptul că astfel nenorociri au, de cele mai multe ori, cauze similare le dă de gândit pompierilor care le recomandă cetățenilor să apeleze numai la personal autorizat pentru executarea de reparații la instalațiile și echipamentele electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here