DNA cere închisoare cu executare pentru Ludovic Orban/Ce spune liderul PNL despre ”campania mizerabilă” împotriva luptei anticorupţie

Procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru Ludovic Orban, în dosarul în care acesta este acuzat de fapte de corupție. Liderul PNL a fost achitat în primă instanță, dar judecătorii Curții Supreme vor da verdictul în acest caz pe 5 martie.

Solicitarea DNA a fost formulată luni, la ultimul termen în procesul început în 2016. Procurorii vor, totuși, o condamnare spre minimul pedepsei, precizează Digi24.

”Aștept să se facă dreptate. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt extrem de clare, de limpezi, nu mi-am folosit în niciun fel influența politică (…) Nu am luat niciun leu”, a declarat Orban, la ieșirea din sala de judecată.

Întrebat de ce susţine, totuși, DNA, Orban a precizat că nu este de acord cu abuzurile anumitor procurori: ”Faptul că am spus că nu văd niciun temei de revocare a procurorului-şef DNA, nu înseamnă că eu sunt de acord ca anumiţi procurori să comită abuzuri. Dimpotrivă, ştiţi foarte bine că, atunci când au apărut astfel de cazuri, am spus că este în interesul DNA şi în interesul percepţiei generale ca procurorii care în mod evident au săvârşit abuzuri să dispară din instituţie”.

”Eu aştept ca în România să înceteze campania asta mizerabilă care este dusă împotriva luptei anticorupţie şi care este dusă taman de oamenii care, mulţi dintre ei au probleme reale atât cu DNA, cât şi în instanţă. Eu cred că asupra activităţii instituţiilor din zona de Justiţie trebuie să se pronunţe acele entităţi care sunt învestite de Constituţie şi de legile ţării”, a mai declarat președintele PNL, citat de Digi24.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here