Inger intre ingeri! Petronela, fetița de 8 ani bolnavă de cancer pe care părinții au refuzat să o trateze, a murit

Francoise Bettencourt-Meyers, the daughter of Liliane Bettencourt and her sons Nicolas and Jean-Victor Meyers arriving at court for the opening of the trial accusing 10 people close to L'Oreal heiress Liliane Bettencourt of 'exploiting' her dementia, in Bordeaux, southwestern France on January 26, 2014. The trial is currently scheduled to last five weeks. Photo by Bernard-Salinier/ABACAPRESS.COM

Bianca Petronela Nedelcu, fetița de 8 ani din Răducăneni căreia părinții i-au refuzat tratamentul, a murit.

Petronela, a cărui caz a fost prezentat în cazul emisiunii „Acces Direct”, fusese diagnosticată cu cancer renal. Părinții ei, însă, au refuzat să o trateze, considerând că tratamentul nu este potrivit.

Potrivit Observator, fetița a murit în urmă cu câteva zile.

Petronela urmase un tratament de acasă, după ce a petrecut o perioadă în Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. În urma refuzului părinților de a o trata, considerând că soluția medicilor ieșeni nu era potrivită, a fost sesizată și Protecția Copilului. Tatăl fetei nu o mai dusese la un control timp de 4 luni, în condițiile în care era grav bolnavă.

„Pacienta nu a fost adusă de către mama sa la data de 4.09.2017 pentru internare şi terapie, după cum declarase mama sa că este de acord. Ulterior, la data de 11.09.2017, familia s-a prezentat la spital refuzând însă internarea. La ultima evaluare clinico-biologică (n.r. – iulie 2017) şi imagistica coroborată cu evaluarea PET-CT s-au decelat recidivă locală în loja renală dreaptă şi metastaze pulmonare, ceea ce încadrează cazul în stadiul IV (maxim) de gravitate, cu prognostic extrem de rezervat, chiar dacă pacienta ar relua chimioterapia de linie III (de rezervă)“, explicaseră doctorii într-o înştiinţare transmisă Protecţiei Co­pilului Iaşi.

Cazul Petronelei a fost făcut public în cadrul emisiunii „Acces Direct”, atunci când părinţii ei au şocat o ţară întreagă. Aceştia spuneau că nu sunt de acord cu tratamentul pentru cancer pentru că nu au încredere în doctori. Din păcate, în momentul în care părinţii au fost obligaţi să o ducă la spital, a fost prea târziu. Medicii au spus că fata era grav bolnavă şi că nu îi puteau face momentan transplant de celule stem. Între timp, începuse chimioterapia.

Sursa: extranews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here