Abia acum vine iarna! Ger siberian și ninsori, începând de astăzi

Vremea se va răci accentuat începând de sâmbătă, iar maximele termice se vor situa sub normalul perioadei a declarat la Radio România Actualităţi meteorologul de serviciu, Mihăiţă Huştiu.

,,Sâmbătă aşteptăm ca vremea să înceapă să se răcească destul de accentuat începând cu partea nord-estică a ţării, cu partea de nord a Moldovei, unde la amiază nu vom mai depăşi temperaturi de -7, -6 grade, iar acest proces de răcire va continua duminică şi la începutul săptămânii viitoare, când vremea va deveni geroasă în aproape toată ţara. Vom vorbi de un val de frig care va persista în perioada următoare. Practic temperaturile, cele diurne, dar şi cele minime vor fi cu mult sub mediile perioadei, temperaturi cu 10, chiar 15 grade mai scăzute faţă de mediile multianuale, temperaturi minime care ar putea să scadă în partea de nord-est a ţării şi sub -20 de grade, iar în partea de sud vor fi temperaturi în jur de -10, -12 grade. Totodată, vântul se va intensifica începând de sâmbătă după-amiază aici, în partea de sud şi de sud-est a teritoriului, urmând să se accentueze şi mai mult senzaţia de rece.

Precipitaţiile până duminică seara vor fi slabe cantitativ; la început însă, mai ales pe partea nordică, nord-estică a ţării, mai apoi, de sâmbătă după-amiază, aceste precipitaţii sub formă de ninsoare se vor concentra pe partea sudică centrală şi sud-vestică a ţării, luni, marţi şi miercuri foarte probabil precipitaţiile sub formă de ninsoare pot deveni însemnate cantitativ aici, în partea de sud a teritoriului, unde se vor asocia şi cu intensificări ale vântului. Iar această vreme deosebit de rece, din datele de acum, pare să se menţină până în jurul datei de 1 martie, după care se întrevede o uşoară încălzire a vremii”, a declarat Mihai Huștiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here