Alianța pentru o Românie Curată cere demiterea lui Darius Vâlcov

Alianța pentru o Românie Curată îi cere premierului României, Viorica Dăncilă, să îl elibereze din funcția de consilier pe fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție.

Solicitarea a fost făcută vineri, printr-o scrisoare publicată pe site-ul Alianței pentru o Românie Curată, semnată de Alina Mungiu-Pippidi.

„Vă scriu în numele Alianței pentru o Românie Curată cerându-vă să luați măsuri pentru ca dl. Darius Valcov, condamnat penal în primă instanță pentru corupție, să fie eliberat din poziția oficială de consilier în guvernul dvs.

Având în vedere că dl. ministru al justiției a propus revocarea doamnei procuror general Codruța Kovesi pe baza unui set de argumente pe larg susținute, va ofer și eu un singur argument simplu și scurt: nici un ministru al Justiției sau un guvern respectabil nu poate cere să fie demisă șefa anticorupției, indiferent de motive, câtă vreme păstrează în funcție un consilier condamnat pentru corupție. Cazul domnului Valcov nu a avut nimic politic. Nici măcar avocații domniei sale nu l-au apărat spunând că tablourile de mare valoare ascunse sub saltea și prin poduri fuseseră plasate acolo de procurori scăpați de sub control sau de denunțătorii lor. Și cei care l-au mituit, și șoferii lui care cărau gențile cu șpăgi au depus mărturii clare. Este un caz indiscutabil…”, scrie Alina Mungiu-Pippidi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here