De ce suferea fetița salvată, marți, de autoritățile din Olt și în ce stare se află

Fețița de 9 ani din localitatea teleormăneană Băcălești salvată, marți, de autoritățile din Olt în cadrul unei acțiuni coordonate de prefectul județului, Silviu Neacșu, suferea de pneumonie. Copila, cu stare febrilă și vărsături, a fost luată de acasă cu o șenilată, dusă la ambulanța care aștepta dincolo de zona de pericol a nămeților de zăpadă, fiind ulterior transportată la spitalul din Roșiorii de Vede.

Diagnosticată de cadrele medicale cu pneumonie, fetița se află în afara oricărui pericol. De soarta ei s-a interesat și prefectul de Olt, căruia directorul medical al spitalului din Roșiorii de Vede i-a spus că micuța pacientă se află, acum, într-o stare foarte bună și că starea sa continuă să aibă o evoluție bună.

Fetița se afla în stare febrilă și părinții au alertat autoritățile. Numai că drumurile în Teleorman sunt înzăpezite și ambulanța nu a putut ajunge la micuță. Cum localitatea este situată la granița cu Oltul și pentru că drumurile din acest județ erau practicabile, s-a cerut sprijinul autorităților din Olt care, sub coordonarea prefectului de Olt, au pornit o acțiune contracronometru de salvare a copilei.

S-a intervenit cu o șenilată cu capacitate mare de trecere a Direcției de Drumuri Craiova și cu un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Caracal. Într-un târziu, pompierii și o echipă medicală au ajuns la locuința micuței paciente, aceasta a fost consultată și dusă, apoi, cu șenilata până la ambulanță. Ea a fost preluată și transportată la spitalul din Roșiorii de Vede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here