Deși cumpărate „pe viață”, domeniile.ro se plătesc anual din martie 2018

Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile.ro nu mai sunt valabile “pe viață”, ci se va introduce o taxa anuală la fel ca în cazul domeniilor.com. Pericolul este ca cei care nu știu de această modificare să își piardă domeniile.ro, întrucât dacă nu este plătită taxa respectivă, vor expira și vor putea fi cumpărate de altcineva.

Contravaloarea serviciului de mentenanță, oferit registrarilor acreditați ROTLD, va fi de 6 EUR/an, fără TVA. Tariful practicat de către registrarul ICI București (vânzare directă pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 EUR/an+TVA.

Data de expirare a domeniilor se va calcula ţinând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim cinci ani de mentenanţă, se arată în anunţul ICI-Bucureşti.

Pe de altă parte, instituţia precizează faptul că această distribuţie a domeniilor mai vechi de 5 ani pe o perioadă de 6 luni a avut în vedere oferirea posibilităţii ca fiecare deţinător de domenii .ro să poată să reînnoiască domeniul în situaţia în care doreşte acest lucru.

Oficialii ICI notează că valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieţei europene din domeniu, ajustată la veniturile şi la puterea de cumpărare a românilor.

Pentru verificarea datei de expirare a domeniului, RoTLD pune la dispoziţie o aplicaţie de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată la adresa https://forms.rotld.ro/simexpdate/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here