FSLI: În peste 1000 de şcoli va fi BOICOTATĂ simularea examenului de evaluare naţională!

Situaţia învăţământului românresc este tot mai tragică! În prag de simulare a examenului de evaluare naţională, sindicaliştii trag un semnal de alarmă.

Astfel, cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea evaluării naţionale, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, anunţă FSLI, precizând că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor, scrie Ziare.com.

Conducerea executivă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, membrii Biroului Operativ, precum şi cei ai Colegiului Naţional al Liderilor afirmă că susţin demersul cadrelor didactice, pe care le asigură de tot sprijinul pentru perioada următoare, adăugând că şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este alături de FSLI în acest demers.

Printre solicitările sindicaliştilor transmise şi celor două Camere ale Parlamentului se numără soluţionarea problemei privind reîncadrarea personalului didactic după intrarea în vigoare a noii legi.cadru, majorările salariale, disponibilizările de personal, creşterea costului standard per elev/preşcolar pentru cheltuielile materiale, rediscutarea grilei de salarizare pentru personalul didactic,.

“În urma consultărilor, membrii de sindicat au cerut şi boicotarea simulării examenului naţional de bacalaureat, din perioada 19-22 martie 2018”, mai transmite FSLI, apreciind că este nevoie de unitate, de implicarea tuturor salariaţilor din învăţământul preuniversitar de stat,  indiferent de apartenenţa sindicală, pentru a reuşi în aceste demersuri.

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 5 – 7 martie 2018, la nivel naţional, simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, la care sunt aşteptaţi să participe cei aproape 180.000 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here