Surse: Dragnea ar fi avut o întâlnire cu George Maior şi Vasile Dâncu, în weekend

Întâlnire de taină la munte în acest week-end între președintele PSD, Liviu Dragnea și Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul Cioloș și George Maior, fostul director al SRI și actual ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Întâlnirea ar fi avut loc într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei, potrivit ştiripesurse.ro. 

Miza întâlnirii – depoziția fostului șef al SRI în fața Comisiei Parlamentare pentru Controlul SRI din Parlamentul României.

Potrivit datelor coroborate,, miza audierii ar fi fost muniție pentru președintele Klaus Iohannis care ar fi avut motive pentru a cere rechemarea de la post a fostului șef al SRI de la Ambasada României din Washington, D.C. Prin întâlnirile anterioare audierii, dar și prin audierea propriu-zisă, George Maior nu doar că s-a apărat, dar a și contraatacat serios punându-l serios în dificultate pe șeful PSD în ajunul Congresului partidului care urmează să îl reconfirme în funcție. Fostul director al SRI a relatat că Liviu Dragnea nu doar că nu a luptat niciodată cu ”statul paralel”, ci că acesta ar fi parte integrantă a acestuia.

El a relatat cu subiect și predicat că ceea ce se vorbea pe surse în presă de ceva vreme privind o implicare a actualului președinte al PSD în ceea ce se numește ”stat paralel” este adevărat și a dat și amănunte de detaliu despre întâlnirile din casele de oaspeți ale SRI.

La aceste întâlniri Liviu Dragnea ar fi luat parte în mod curent și nu puțini sunt aceea care susțin că nu a fost străin de anumite execuții comandate de ”statul paralel” chiar în partidul pe care ulterior urma să îl conducă. Ce s-a spus în Comisie:

„A fost abordat un subiect legat de petrecerile sau evenimentele din sediile SRI. A confirmat (George Maior – n.r.) aceste evenimente, cu ocazia Zilei Naţionale a României, a zilei SRI sau cu ocazia zilelor de naştere sau de nume ale domniei sale sau ale primului adjunct. A confirmat lista de participanţi. Noi am mai avut în cadrul comisiei astfel de nominalizări: toate unităţile de forţă din România de la pachet, poliţie, informaţie, de la instanţe, conducerea din partidele politice, persoane din Guvern, unele dintre ele sunt apărute în spaţiul public. Le-a confirmat, spunând că unele au venit mai des, altele mai rar, dar persoane apărute în spaţiul public, le-a confirmat, spunând că nu este nimic rău în acest lucru să existe şi o discuţie informală între oameni care au relaţii formale şi instituţionale”, a afirmat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI. Întrebat despre persoanele pe care George Maior le-a confirmat că ar fi participat la aceste evenimente informale, Manda a menţionat membri ai Guvernului, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, dar şi fosta şefă a Instanţei supreme Livia Stanciu şi procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here