Paul Stănescu, la Congresul PSD: Partidul Social Democrat are o misiune istorică

Candidat pentru funcția de vicepreședinte regional pentru Regiunea de Sud-Vest al PSD, vicepremierul Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a declarat, sâmbătă, la Congresul Extraordinar al partidului că Partidul Social Democrat are o misiune istorică pentru ca românii să o ducă mai bine.

„După un an greu, în care s-au schimbat două guvern, dar am avut totuşi o creştere economică de şapte la sută, cea mai mare din toată lumea, nu doar din Uninutea Europeană. Asta înseamnă că Partidul Social Democrat are o misiune istorică, în sensul că românii, aşa cum am promis, aşa cum am prezentat în programul de guvernare, în campanie, trebuie să o ducă mai bine”, a declarat vicepremierul Stănescu.

El a făcut referiri și la candidatura sa, în condițiile în care se gândea să renunțe la toate funcțiile din guvern și la cele politice dacă cererea DNA de a i se redeschide un dosar era acceptată de instanță și i se dădea calitatea de inculpat. Instanța a decis să respingă, însă, solicitarea DNA.

„Extrem de important este să îndreptăm lucrurile în această ţară. Drepturile fundamentale ale tuturor cetăţenilor, indifirent de locul în care se află în această ţară, trebuie respectate la acelaşi nivel, indiferent că se află în comunităţi mai îndepărtate sau în Capitală. La început, aşa cum ştiţi, a fost vorba de redeschiderea unui dosar în justiţie. Am aşteptat să am un verdict în acest sens. Am spus că dacă se va redeschide acest dosar şi voi avea calitatea de inculpat, mă voi retrage din cabinetul doamnei premier Viorica Dăncilă. Nu voiam să aduc o pată acestui cabinet şi mă ducea gândul şi mai departe, să nu mai candidez la nicio funcţie de conducere a Partidului Social Democrat. Dar, stând de vorbă cu colegii mei din PSD Olt, cu preşedintele executiv Marius Oprescu, dar şi cu celelalte organizaţii, anume Vâlcea, Mehedinţi, Dolj, Gorj, m-au convins să candidez la o funcţie de vicepreşedinte pe regiunea noastră Sud-Vest Oltenia”, a reliefat liderul PSD Olt.

”Din păcate, este o regiune unde, din punct de vedere al dezvoltării economice şi mai ales al infrastructurii, nu stăm foarte bine. Noi şi o zonă din Moldova suntem cel mai deficitari din Uniunea Europeană, în ceea ce înseamnă traiul cetăţenilor. Asta mă obligă ca împreună cu colegii mei să facem lucruri bune pentru locuitorii din regiunea noastră, nu doar din ţară. Partidului Social Democrat este un partid în care democraţia este la cote înalte. Am pus iniţial nişte condiţii că vor candida doar cei care au susţinerea unor organizaţii, însă până la urmă s-a luat decizia în CEx să candideze toţi colegii care vor. S-a rezolvat, aşa că cine a vrut să candideze a putut să o facă. Congresul va pune punctul pe I şi nu cred că trebuie să se supere nimeni, dacă va pierde sau va câştiga. Este o competiţie democratică la care am achiesat cu toții”, a mai spus Paul Stănescu,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here